06 Nisan 2008

-->

TV Cepte
Türk cep telefonu markası DRV Mobile, ilk çift sim kart takılabilen ve TV izleme özelliği olan modeli R67’yi geçtiğimiz günlerde tanıttı. Ürün, aynı anda iki hat kullanabilme özelliğinin yanısıra internet bağlantısına ihtiyaç duymadan karasal TV yayınlarını izlemenize olanak tanıyor. 250 saat bekleme süresi, 8 saat ise konuşma süresi 240 x 320 piksel dokunmatik ekranı 2.0 MP kamera, 4x dijital zoom, bluetooth, 1Gb hafıza kartı, handsfree, MP3, MP4, GPRS, WAP, titreşim, ajanda, video kayıt, ses kayıt gibi özellikleriyle de cep telefonu kullanıcılarının tüm ihtiyaçlarını karşılıyor. “Yaşam İletişimdir” sloganıyla televizyon ve çift sim kart devrini başlatan ve Türkiye’nin ilk Türk çift sim kartlı Cep Telefonu Markası olan DRV MOBILE, ürünlerinde 2 yıl garanti + 1 yıl boyunca da Cep Kask garantisi sunuyor.

Vista, XP’yi yenebilecek mi?

Uzun bir beklemeden sonra piyasaya sürülen Vista, Microsoft’un baskılarına rağmen XP’nin bırakın yerine geçmeyi tahtını bile sallayamadı. Önce yeni satılan bilgisayarlara artık XP kurulmayacağını açıklayan şirket, tüketicilerin baskısıyla bu kararından vazgeçmişti. Şimdi ise ocak 2009’da XP satışlarının durdurulmasını haziran erteledi. Yapılan tüketici anketlerinde %80’den fazla oranda Vista karşıtı sonuçların çıkması da bu ertelemelerin artacağına işaret ediyor.

Çevre dostu
Çevreye duyarlı üretimin öneminin hızla arttığı günümüzde, ASUS 2000 yılında başlattığı GreenASUS proje kapsamamında geliştirdiği dünyanın ilk CPU güç kaynağını dijital olarak izleyip otomatik ayarlayan EPU anakartını piyasaya sürdü. Yeni ürün yüksek performans için yüksek güç kullanıyor, düşük yoğunluklu programları çalıştırırken ise %80.23’e varan güç tasarrufu yani makina başına 33.000 watt elektrik tasarrufu sağlanıyor.

1 Nisan şakaları
Beklendiği gibi bu yıl da çeşitli servisleri aracılığıyla birbirinden güzel 1 Nisan şakaları hazırladı.

– Geciken mailleriniz, yapmanız gereken ama yapamadığınız işleriniz, bildiremediğiniz randevularınız için artık üzülmenize gerek yok diyen GMail, istediğiniz tarihe mesaj atabileceğiniz bir uygulamayı başlattığını bildirdi.
Uygulamanın mesaj atabileceği en eski tarih olarak 1 Nisan 2004 tarihini, yani GMail lansman tarihini gösterdi.

– Google kurucuları Larry Page’in Richard Branson ile birlikte gerçekleştirdiği proje kapsamında 2014 yılında Mars’taki ilk insan kolonisinin kurulacağı Virgle projesi ise, Google’ın Nisan 1 şakalarından bir diğeri idi.

– Youtube da 1 Nisan şakalarından birine imza attı. Youtube ana sayfasındaki “Featured Video’s” linklerinin hepsi 1987 yılı pop şarkılarından birisi olan Rick Astley’in “Never Gonna Give You Up,” videosuna gidiyordu.

– Google Calender ise 1 Nisan şaka geçidine, “free wake up kit” (bedava uyandırma servisi) ile katıldı. Servis SMS ile başlayan uyandırma sistemini daha rahatsız edici yöntemlerle devam ettirdiğini anlatan uzun bir açıklama ile birlikte lanse edildi.

Comments are closed.