06 Ocak 2008

-->

için iki yeni yama

Microsoft, 8 Ocak 2008 Salı günü Windows işletim sistemi ürünleri için iki adet yeni “kritik” güvenlik yaması yayınlayacak. Windows 2000, XP, Server 2003, Vista ve bunların 64 bitlik sürümlerinde de mevcut olan bu açık nedeniyle saldırgan sisteme zararlı kod sızdırıp kontrolü eline geçirebiliyor. Diğer yama ise Windows 2000, XP ve Server 2003’te (64 bit sürümler de dahil) olan ve saldırganın bilgisayardaki bazı uzun-süreli hakları kaydedip daha sonra bunları sistemi kontrol etmek için kullanmasına sebep olan bir açığı kapatıyor. Söz konusu yamalarıo tomatik güncellemeyle ya da update.microsoft.com sitesinden indirip kurmanızı tavsiye ederim.

TTNET ve MÜ-YAP işbirliği ile geliştirilen bir projeyle ADSL kullanıcıları abonelik türlerine göre belirlenmiş sayıda Türkçe şarkıları bedava indirilecek. Açılışını Tarkan’ın son albumu Metaformoz ile açan TTNetMüzik, seksen binden fazla Türkçe şarkıyı bünyesinde barındırıyor. Siteden 1Mbps hız ve 4GB kotalı paket abonelerin Standart üyelik kapsamında ayda en fazla 10, diğer aboneler ise Gold üyelik kapsamında ayda 500 adet müzik parçası indirebilecek. Ancak en düşük hız olan 1 Mbps hıza sahip kullanıcılardan 4 gigabayt ile 6 gigabayt kota sahibi aboneler arasında elli kat indirme farklının olması ise büyük bir kitle arasında hoşnutsuzluk yaratacağa benziyor.

En Güvenli Bellek
Dünyanın en büyük bellek üreticisi Kingston Technology, yeni nesil flash bellek serileri DataTraveler Mini Fun ve DataTraveler Mini-Migo Edition USB Flash sürücülerin 4 GB’a kadar kapasitelerle piyasaya sürüldüğünü duyurdu.
Bu yeni serilerde kullanıcılara farklı PC’lerde güvenle çalışma özgürlüğü sunuyor. Migo kullanıcının kendi bilgisayarı ile senkronize edildiğinde email içeriklerini, internet seçenek ve tercihlerini, belge ve dosyalarını kopyalıyor. Sürücü bu sayede, kullanıcının istediği herhangi bir bilgisayarda sanal olarak kendi masaüstünü yaratmasına imkan tanıyor. Tüm veriler sürücü üzerinde olduğu için, kullanıcı PC’den sürücüyü çıkardığı anda geride hiçbir iz kalmıyor. Ayrıca yeni seride diğer serilerde yer alan Atlantis’e ek olarak tüm dünyada popüler olan Sudoku oyununu da içinde barındırıyor.

Comments are closed.