10 Mart 2008

-->

Google Logo Yapsana
Köşemizi takip edenler hatırlayacaklar geçen sene ortalarına bir grup genç http://www.googlebizelogoyapsana.com/ sitesini kurmuş ve Google’dan Türkiye’ye özgü logolar yapması için kamu oyu oluşturmuştu. Google bu seslere kayıtsız kalamadı, muhtelif zamanlarda bize özgü logolar yayınladı. Şimdi ise 23 Nisan Çocuk bayramımız için logo tasarım yarışması düzenledi. 31 Mart 2008 günü sona erecek tasarım yarışması herkese açık. Birinciye ise 24 inç Apple iMac verilecek olması bir diğer güzel ve çekici kısmı.

http://www.google.com.tr/intl/tr/logoyapsana/

Klavye cebinizde
Yolculuk sırasında bilgisayarlarını kullanmak isteyenler için klavye taşıma derdini ortadan kaldıran ve klavyeyi koyacagımız zeminin düz olmasına gerek kalmayan kablosuz klavye Elektex Bluetooth Fabric Keyboard geçtiğimiz günlerde tanıtıldı. Sadece 0.6 milimetre kalınlığında olan cihaz cep bilgisayarları ve telefonlarla bluetooth teknolojisini kullanarak kablosuz olarak iletişim kuruyor. Klavye enerjisini sağladığı iki (2) AAA pille 10 saat boyunca kullanılabiliyor.

Bedava İnternet
TTNet ADSL abonesi olan müşterilerine halka açık yerlerde hizmete giren yüksek hızlı kablosuz internet hizmetini 31 Mayıs’a kadar yeni hizmeti ile ücretsiz sunacağını duyurdu. Yoğun ziyaret edilen alışveriş merkezi, hava alanı, kafe ve restoran gibi birçok noktada da erişilebilecek olan bağlantı noktalarından faydalanabilmek için üyelik bilgilerinin girilmesi yeterli olacak.
Hızımız daha da artacak
Türk Telekom, 2005 yılında 33.6 Gbps olan internet yurtdışı çıkış hızı bugün itibariyle 157 Gbps’ye yükseltti. Bu sayede Türkiye’den yurtdışında en çok erişilen MSN, Google, Facebook, Youtube gibi sitelere, internetin en yoğun kullanıldığı dönemlerde bile kullanıcıların sorunsuz erişmesi hedefleniyor. 2005 yılından bu yana yurtdışı bağlantı hızını 5 kat artıran Türk Telekom’un 2008 yıl sonu hedefi ise 350 Gbps hıza ulaşmak. İnternet erişim fiyatlarının dünya ortalamasının üzerinde seyretmesi ve erişim hızlarımızın yerlerde sürünmesi karşısında oldukça sevindirici bir gelişme.


Yıldızlara az kaldı…
Microsoft Kaliforniya’da düzenlenen ‘Technology Entertainment and Design’ konferansında beklenen yazılımı WorldWide Telescope’u tanıttı. WorldWide Telescope, Google Earth’deki gökyüzü özelliğine benziyor fakat çok daha geniş kapsamlı, sanal uzay haritası, Hubble teleskobu ve Sloan Digital Sky Survey gibi kaynaklardan alınma on milyonlarca dijital görüntü barındırıyor. Microsoft, teleskop projesi için bir promosyon sitesi de açtı ama ne yazık ki; ücretsiz teknoloji ilkbahara kadar aktif hale gelmesi için ilkbahara jadar beklememiz gerekecek.

İlk LCD PC
Türkiye’de Atmaca Bilgisayar Teknolojileri A.Ş tarafından üretilen “ilk” LCD PC olma özelliğine sahip Woon LCD PC’ler satışa sunuldu. Tüm özelliklerin monitör altında yer alan küçük bir platformda birleştirildiği ürün, kablo karmaşasını da ortadan kaldırıyor. Estetik tasarımı ve nitelikleri ile profesyonel kullanıcılarına hitap etmeyi hedefleyen Woon marka LCD PC’ler tüm tekno marketlerde yaklaşık 989 YTL ile 1315 YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Nokia bir numara

Pazar araştırma şirketi Gartner tarafından yayınlanan rakamlara göre, cep telefonu piyasasının lideri yine Nokia
oldu. Rapora göre cep telefonu satışları 2006 yılına göre yüzde 16 artış göstererek 1.15 milyar adete ulaştı. Nokia’nın liderliği bırakmadığı ve yüzde 40 pazar payına ulaştığı geçen sene, sıralamanın diğer basamaklarına Samsung, Motorola, Sony Ericsson ve LG yerleşti.

Işık hızı hayal değil

IBM, yongalar içerisindeki bilgi akışını kablolarla yerine ışık ile göndermenin yolunu buldu. Henüz prototip aşamasında olan yeni teknoloji, çok büyük hacimli dosyaların saniyeler içerisinde transfer edilebilmesinin yolunu açıyor. Yeni teknoloji ile 100 wattlık standart bir ampulün tükettiği enerji kullanılarak, yaklaşık 8 terabayt’a (8000 gigabayt) denk gelen, 5.000 yüksek çözünürlüklü video dosyasının 1 saniye içinde transfer edilebilmesini sağlıyor. Işıkla çalışacak yongaların, cep telefonlarından süper bilgisayarlara kadar tüm iletişim ve bilgi teknolojisi cihazlarında devrim yaratacak değişiklikler getirmesi bekleniyor. IBM, süper bilgisayarlarda devam eden tıp, iklim ve moleküler araştırmalara da hız kazandıracak teknolojinin ilk prototip yongasının, 2 yıl içerisinde pazara sunulabilecek düzeyde olduğunu belirtiyor.

Comments are closed.