12 Kasım 2007

-->

‘dan mobil işletim sistemi
İnternet devi Google, 33 ortağıyla birlikte cep telefonları için “açık” bir sistem hazırlığında olduğunu ve bu sistem ile çalışan ucuz telefonların gelecek yılın yarısında piyasaya çıkacağını açıkladı. Google grubundan yapılan açıklamada, “Android” adı verilen bu platformun, bir işletim sistemi, bir ara yüz ile programlardan oluştuğu belirtilerek, bu sistemin Linux gibi açık kaynaklı yazılım teknolojileri üreten diğer şirketlere de “açık” olduğu kaydedildi.

Nokia’nın yeni özgür telefonu

Nokia’nın Wi-Fi destekli yeni cep bilgisayarı N810 Kasım ayında piyasaya sürmesi bekleniyor.Mozilla tarayıcı, dahili kamera, Skype, müzik çalar ve GPS desteği içeren ürün kayan klavyeye de sahip. 479 dolardan piyasaya sürülecek ürün dokunmatik ekranlı ve Linux tabanlı olacak.Linux tabanlı olması açık kaynak kodlu yazılımların cihazda rahatça kullanılabileceği anlamına geliyor. Geliştiriciler için Forum Nokia platformunda şimdiden destek verilmeye başlandı.

Yeni dokunmatik ekran tekniği ile Nokia, Apple teknolojisinin gölgesinden kurtulacak…

Yeni dokunmatik ekran
“Taktile” isimli dokunmatik ekran tekniği ile Nokia, Apple’ın “Multitoch-Display” teknolojisinin gölgesinden kurtuldu. Nokia’ya göre yeni geliştirilmiş dokunmatik ekran her tuşa basışta hissedilebilir bir doğrulama tepkisi verecek ve uygun klik sesini çıkaracak. Bu özellik ekranın altındaki ufak sensorlar ve sanal klavyeye basış sırasında ekran yüzeyinin hafif ve hissedilir biçimde hareket etmesiyle gerçekleştirilecek. Nokia bu tekniği hazırda geliştirilmiş olan modifiyeli bir N770 İnternet-Tableti üzerinden kanıtladı. Seri olarak ise bu yeni ekranlar seneye çıkacak olan Nokia’nın S60 model cep telefonlarda kullanılacak.

One response to “12 Kasım 2007”

  1. ufuk says:

    bunun sunumunu yapmıştım ben… kay-tılmayanlar çok şey kaçırdılar yani..