13 Nisan 2008

-->

Yenisi geliyor…

Microsoft, Windows Vista daha henüz tam oturmamış ve ilk yama paketinin Türkçe sürümü bile çıkmamış durumdayken, yeni Windows sürümünün çıkış tarihini açıkladı bile. Her ne kadar bu tarihin testlerin başlayacağı tarih mi, yoksa işletim sisteminin piyasaya sürüleceği tarih mi olduğu net olmasa bile 2009-2010 yıllarında Windows 7 kod adıyla anılan yeni işletim sistemi hakkında daha çok şey duyacağımız kesin.

2 yıl şarj derdi yok
Cep telefonumun şarjı bitecek diye endişelenme devri artık bitiyor. Çin’de üretilen “I Coloured Mobile ZJ268” adlı cep telefonu, tam 666 gün yani neredeyse 2 yıl pil ömrü sayesinde şarj edilmeye gerek kalmıyor. Dört hoparlörü bulunan cep telefonuyla mp3, mp4 dinlemek ve izlemek de mümkün. 3.0 inç ekran büyüklüğüne sahip bu cep telefonu Çin’de 128 dolardan satışa sunuldu. Umarım yakın zamanda da ülkemizde de satışa sunulur, biz de şarjım bitti bitecek korkusundan kurtuluruz.

İlk Yerli Üretim El Terminali
Ülkemizde üretim ve Ar-Ge çalışmaları gerçekleştiren LogiCode, yerli üretim el terminalini geliştirdi ve seri üretime geçti. Depo uygulamaları, elektrik, su gibi faturalamaları gibi işlemlerde yaygın olarak kullanılan el terminalleri GRPS ve Wi-fi bağlantısı ile internete bağlanabiliyor, USB bağlantısıyla bilgisayara doğrudan veri aktarabiliyor. Umarım gelecekte bu yan ürünlerin yanı sıra kendi bilgisayarını ve işlemcisini üretebilen, teknoloji konusundan kendi kendine yetebilen bir ülke konumuna gelebiliriz.

Comments are closed.