13 Ocak 2008

-->

Windows Mobile 7
Uzun süreden beri beklenen Windows Mobile 7 ile ilgili resimler ve bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Buna göre Windows Mobile 7, Apple iPhone gibi özellikler sunacak ve benzer şekilde kontrol edilecek. Yeni sürümde en çok göze çarpan iPhone ile olan benzerlik: el hareketleriyle, dokunmatik kontrol sunması. Fakat el hareketlerini algılamak için sensorlar değil cihaza entegre olarak gelen kameralar kullanılıyor. Tüm arayüz parmaklarla kontrol edilebilecekve bütün uygulamalar daha kolay kullanım ve açıklık için yeniden dizayn edilecek. Bilgilere göre Windows Mobile 7 ancak 2009’da resmi olarak yayımlanacak.

Trafiğe “Mobil” Çözüm
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Turkcell işbirliği ile hayata geçirilen “İBB Cep Trafik” uygulaması ile Turkcell aboneleri İstanbul trafiği hakkında anlık bilgi edinebilecek. Uygulamayı yükleyen Turkcell aboneleri, Trafik Yoğunluk Haritası üzerinden yolların yoğunluklarını öğrenebilecek, trafik kamera görüntülerinden ilgili noktadaki anlık trafik durumuna ulaşabilecek ve en uygun güzergahı seçerek zamandan kazanabilecekler. Mart ayına kadar ücretsiz olacak uygulamanın bir benzeri umarım İzmir’de de bir gün hayata geçer.

Klavyeniz tertemiz

Minton, yıkanabilir ve hijyenik yapısı, esnek ve portatif oluşuyla sudan ve tozdan etkilenmeyen MKB1014 klavye modelini, siyah, mavi, pembe, yeşil, turuncu, beyaz renk seçenekleriyle yaklaşık 30 YTL’ye satışa sunuldu. Bu yeni ürün bilgisayar başında uzun süre kalan ve aynı zamanda kullandıkları klavyenin temizliğine önem verenler için bulunmaz bir ürün olacağa benziyor.
Yeni Mac Pro
San Francisco’da düzenlenen Macworld konferansında, Apple son teknoloji ürünü yeni bilgisayarını duyurdu. 2006 yılında piyasaya sürülen Mac Pro serisinin son halkası olan yeni modelde sekiz çekirdekli işlemcisinin yanısıra bulunan 32 gigabayta kadar bellek ve 4 terabayta kadar sabit diski desteklemesi de baş döndürücü bir gelişme. Ancak satış fiyatını açıklanmayan yeni modelin ekonomik açıdan son kullanıcıyla buluşması uzun zaman alacağa benziyor.

Comments are closed.