15 Mart 2008

-->

Dil öğrenmek daha kolay

EuroSoft Yazılım, dünyada 4 milyondan fazla satan “Learn To Speak” serisinde yer alan İngilizce, Almanca, Fransızca ve İspanyolca eğitim programlarını Türkiye’ye getirdi. Programlarda yer alan öğrenme oyunları, filmler ve kültürel derslerle yabancı dilleri izleyerek hızlı bir şekilde öğrenmek mümkün. Ayrıca programları arabanızda, IPod ve mp3 çalarınızda istediğiniz her yerde takip etme imkanı da güzel ve yararlı bir özelliği. KDV dahil 90 YTL’den satılan programı birçok teknoloji marketinde ve sitesinde bulmanız mümkün.
www.eurosoft.com.tr

Reklam baskını kendin yap

HP, lazer baskı için tasarlanmış, dünyanın ilk 10×15 cm’lik renkli ve ağır fotoğraf kağıdını piyasaya sundu. Her iki tarafı parlak kaplamalı olarak üretilen kağıt, küçük ölçekli işletmelere, günlük fotoğrafların yanı sıra iş fotoğraflarından kartpostallara, pazarlama malzemelerinden doğrudan postalamalara kadar her şeyi basma imkanı veriyor. Yeni kağıdının her iki tarafında canlı renkler yer alırken, kağıdın arkası görünmüyor, Ayrıca çabuk kuruma özelliğiyle, leke ya da kir tutmuyor, zedelenmiyor.

65 inç Lazer TV
Mitsubishi Japonya, demo amaçlı 65 inç Lazer TV üretti. 3 renk lazer kullanan TV’nin kalınlığı 25.4cm ile şimdilik fazla olsa da seri üretime geçildiğinde bu kalınlık inceliğe dönüşecektir. Mitsubishi açıklamasına göre Laser TV karşıtlık oranı ve renk spektrumu bakımından mevcut LCD ve Plazma TV’leri ikiye katlayabiliyor. Sadece üstün resim kalitesi vermeyen Lazer TV üstün 3D görüntü deneyimi de sağlayabilecek. Detaylı özellikler şu an için bir sır olsa da Mitsubishi yeni teknolojili Lazer TV’sini Kuzey Amerika için bu yıl içinde çıkarmayı hedefliyor.

Türkçe için iyi haber
Dikkatli okuyucularımız hatırlayacaktır, 30 Eylül 2007 tarihli köşemizde Türkçe karakterler kullanılarak gönderilen kısa mesajların 31 Mart 2008 tarihinden itibaren normal tarifeden ücretlendirileceğini “Cepte Türkçe vergisine son!” başlığıyla duyurmuştuk. Bu gelişmenin ardından Uluslararası Cep Telefonları Üreticileri Birliği, “ç, ş, ü ve ı” gibi Türkçe karakterlerin cep telefonlarında tanınmasını benimsediğini açıkladı. Bu haberin ardından Avea yaptığı yazılı açıklamada, SMS’lerde kullanılan Türkçe harflerin diğer harfler gibi yalnızca bir karakter sayılmasını sağlayacak gerekli çalışmaları Ocak ayında tamamlandığı, bu hizmeti abonelerine sunmak için diğer operatörlerin de hazırlanmasını bekledikleri belirtildi.

Comments are closed.