15 Nisan 2007

-->

İnternet haftanız kutlu olsun
Geçtiğimiz pazartesi başlayan ve 22’sine kadar sürecek ınternet Haftası, 12 Nisan 1993 yılında –daha Yerli Malı Haftası kutladığımız yıllarda- yapılan ilk internet bağlantısını kutlamak için onuncu kez düzenleniyor. Hafta kapsamında yurt genelinde paneller, toplantılar,söyleşiler ve tanıtım faaliyetleri düzenleniyor.

www.internethaftasi.org.tr

Konumuz: iyte.net

İnternet Haftası çerçevesinde İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Yazılım Topluluğu tarafından düzenlenen etkinlikler geçtiğimiz perşembe, tam da Türkiye’de internetin doğum gününde Fen Fakültesi Amfisi’nde gerçekleştirildi. Şu an ıYTE Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı olan ve ilk internet bağlantısını yapan ekipte yer alan Prof. Dr. Sıktı AYTAÇ’ın açılış konuşmasını yaptığı ıYTE’de ınternet Haftası’nın sonunda arkadaşım Alperen Yusuf Aybar’la beraber kurduğumuz okulumuz öğrenci portalının iki yıllık macerasını anlattık. ıYTEli akademisyenler ve öğrencilerinin katılımıyla renkli geçen panelde iyte.net’i kurma amacımızı, okulumuzu sanal ortama taşımamızı ve sanal ortamdan gerçek dünyanın sorunlarına çözüm bulmada öncülük etmeye çalışmamızı anlattık, okulumuzun ve sitemizin geleceğini tartıştık.

www.iyte.net

Hanımlara özel
Güney Kore’de piyasaya sürüldüğünden beri ortalama günde üçbin beşyüz tane satılan LG Shine, önümüzdeki günlerde Türkiye’de de satılmaya başlanacak. Yavaş yavaş standart hale gelmeye başlayan iki megapiksel kamerası, multimedya özellikleri, WAP, GPRS gibi özelliklerinin yanı sıra kullanılmadığı zaman aynaya dönüşen ekranı hanımlarımız tarafından da oldukça ilgi göreceğe benziyor.

http://tr.lgmobile.com

Comments are closed.