16 Eylül 2007

-->

Müze
Bu yıl 2 – 7 Ekim 2007 tarihleri arasında gerçekleştirilecek dünyanın en büyük altıncı bilişim fuarı CeBIT Bilişim Eurasia’da Tüm Telekomünikasyon İş Adamları Derneği (TÜTED) Türkiye’de bir ilk gerçekleştirerek “Zaman Tüneli” temalı Telekomünikasyon Müzesi düzenliyor.

CeBIT Bilişim Eurasia için özel olarak TÜTED tarafından hazırlanan Türkiye’nin ilk Telekomünikasyon Müzesi, telekomünikasyon araçlarının geçmişten bugününe ve geleceğine ışık tutan farklı bir temayı gündeme getiriyor. Zaman Tüneli, Türkiye’de özellikle yaşı 30’ların altında olanlar için ilk icat telefondan telgrafa, elle yönetilen ilk santraldan telekse kadar uzanan geçmişten bugünün pek çok gelişmiş teknolojileri arasında ilginç, hatta giderek hızlanan renkli bir yolculuk yapma fırsatı sunacak. Umarım önümüzdeki senelerde İzmir’de böyle bir müzeye ev sahipliği yapar.

Açık kaynak ATI
Bilgisayar piyasasının en büyük işlemci üreticilerinden AMD ile açık kaynak yazılımlar arasındaki buzlar erimeye başladı. Şirketin geçtiğimiz senelerde satın aldığı grafik kartı üreticisi ATI, Radeon HD 2000 ve Radeon X1000 serisi grafik işlemcilerin açık kaynak sürücülerini dağıtacağını duyurması bu sıcaklığın en önemli göstergesi. Böylece ATI ekran kartı kullanıcıları da bundan böyle Microsoft işletim sistemlerinin boyunduruğundan kurtulmuş olacaklar.

Çevreci Fotoğraflar

HP’nin ülkemizde de satışa sunduğu 6,2 megapiksellik yeni dijital fotoğraf makinesi HP Photosmart M547, 6,1 cm genişliğindeki ekranı, kolay menüsü, sarsıntı giderici sabit çekim modu, dahili kırmızı göz giderme, renk değiştirme (siyah-beyaz ve sepya) kesme, çevirme ve kenarlık ekleme gibi özellikleriyle fotoğraf keyfini daha da artırıyor. 159 $ + KDV fiyatıyla cebinizi de üzmeyen M547, ayrıca Avrupa Birliği’nin Zararlı Maddelerin Kullanımını Kısıtlama Yönergesi’ne uygun biçimde üretilmiş olması da çevreye olan duyarlılığını kanıtlıyor.

Comments are closed.