2007-2008 Akademik Yılı Açılış Konuşması

-->

Sayın Bakanım, Değerli konuklar ve sevgili İYTEliler,
İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün onbeşinci açılış törenine hoşgeldiniz. İYTE’ye onuncu yılında giren biri olarak onbeşinci yılda öğrenci arkadaşlarım adına konuşmak benim için büyük bir onur ve gurur kaynağı. Bu beş yıllık süre içerisinden İYTE’nin büyüyüp gelişmesine, serpilip atılmasına tanıklık eden, destek veren şanslı kişilerden biriyim, bu nedenle konuşmamın aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza ışık tutacağına inanıyorum.

Öncelikle yeni gelen arkadaşlarımıza hoş geldiniz demek istiyorum. Bu okulu seçerek hayata bir adım önde başlıyorsunuz. Bizler, sizlerin abileri, ablaları olarak birçok sorunu çözmeye çalıştık ve daha iyi bir İYTE bırakmayı hedefledik. Tabii ki siz de öğreniminiz süresince birçok sorunla karşı karşıya kalabilecek, bunları çözmeye çalışırken, hayata bir adım daha yaklaşacak, biraz daha İYTEli olacaksınız.

Sizlere, gözümüz gibi baktığımız ve gözünüz gibi bakacağınıza inandığımız üç öğrenci kurumunu emanet ediyoruz. Bunlardan ilki sosyal İYTE’nin garantisi, tüm öğrenci topluluklarımızdır. Düşünsel gelişimden, bilimsel etkinliklere kadar bir çok alanda faaliyet gösteren topluluklarımızın ayakta kalabilmesi için İYTEliler en zor anlarda bile pes etmeden çalışmışlardır. Bu konuda hassas davranarak gereken kolaylığı ve desteği sağlayan hocalarımıza ve İYTE çalışanlarına arkadaşlarım adına şükranlarımı sunuyorum. Şüphesiz ki akademik başarılarını sosyal etkinliklerle taçlandırmış bir İYTE, adını daha iyi duyuracak, hakettiği ünü daha çabuk kazanacaktır.

İYTE’nin gülen yüzü, öğrenci portalımız iyte.net ise, bizlerin doğumundan büyümesine, emeklemesinden koşmasına kadar olan tüm süreçlerinde çocuğumuz gibi üzerine özveriyle titrediğimiz Enstitümüzün vazgeçilmez sanal kurumudur. Enstitü ile ilgili haberlerin en hızlı ve doğru yansıtılmasını, aramızdaki iletişim sıkıntısını giderilmesini, İYTE’nin birliğini sağladık bugüne kadar. Sizler, yeni İYTEliler de iyte.net’i sırtlayıp ufkunu genişletecek, geleceğe taşıyacaksınız.

Tabii az önce bahsettiğim üç öğrenci kurumunun belki de en önemlisi İYTElinin gücü, İYTE Öğrenci Konseyi’dir. 2006 – 2007 Akademik yılı faaliyet raporumuzda ayrıntılı olarak bulabileceğiniz akademik ve sosyal çalışmalarımızla doktora, yüksek lisans ve lisans düzeyinde öğrenim gören 2500’i aşkın arkadaşımızın daha rahat şartlara kavuşmasında çaba sarfettik. Her zaman ‘Saygın Konsey, sorunsuz – sosyal İYTE’ ilkesini benimsediğimiz çalışmalarımızın sonuçlarını geçen yıl ile şu anki durumumuzu kıyasladığımız zaman çok net olarak görebilmekteyiz. Bu da beni ve Konseyimiz için ter döken tüm temsilci arkadaşımızı gururlandırmaktadır. Tabii kimi sorunlarımız var ki yoğun çalışmalarımıza rağmen halen çözülememiştir. Bu sorunların başında, hepimizin sıkıntısını çektiği ulaşım yer almaktadır.

Hiç şüphesiz, şehir merkezine oldukça uzak bulunan enstitümüz konumundan dolayı ciddi ulaşım sıkıntıları yaşamaktadır ve bundan tüm birimlerimiz etkilenmektedir. Ancak büyükşehir belediyesinin sınırlarına girmemiz ve bizden neredeyse 40 dakika uzaktaki Mordoğan beldesine otobüs seferlerinin başlaması, bizleri sorunun en kısa zamanda çözüleceği konusunda umutlandırmıştır.

2006 – 2017 Stratejik Planında İzmir Kent Vizyonunu “kentlilik bilincine sahip, turizm, ticaret ve yüksek teknolojide öncü, Akdeniz’in kültür ve sanat merkezi, liman kenti olmak” diye tanımlayan Belediyemizin İzmir’in tek yüksek teknoloji enstitüsüne otobüs seferlerini ivedilikle başlatacağına inancımız tamdır.

İYTEliler, hiçbir zaman pes etmeden ve karşılık beklemeden bu enstitü için, hepimiz için çalıştık. Bizlerden sonra sizlerin de bunu devam ettireceğinize ve siz saygıdeğer hocalarımızın da öğrenci arkadaşlarımın bu etkinliklerine verdiğiniz desteği sürdüreceğinize eminim.

Çünkü İYTE geleceğimiz. Biz İYTE’yiz, İYTE biziz.
Hepimize başarılı, sorunsuz ve mutlu bir akademik yıl diliyorum.

Comments are closed.