2012

Dikkat! Bolca "Spoiler" içerebilir!
-->

Klasik “aman dünya batıyor, amerikalılar olarak olaya bir el atak” filmi. Görsel efekt falan tamam var da anacım azcık mantık da olsa ne kadar iyi olacak. Yer kabuğu yok oluyor ancak her ne hikmetse kahramanlarınıza bir şey olmuyor, yer çatlıyor, bunların  arabaların arkasını takip ediyor, havalimanı yok oluyor, bunların uçağını ardı sıra.

Neyse tabii olayın bir başka yönü ise sözde dünya liderleriyle yapılan işbirliğinde Türkiye var mı yok! Hani dünyada söz sahibi, lider ülke ayağı. Ulen daha Hollywood hesaba almıyor. Elin korelisi, arabı var bizimkisi yok. Yani dünya batsa bizimkiler o gemiye binemeyecek. yok yok öyle olmayacak, o gemileri bizim paralarımız ve bizim işçi/mühendislerimiz tarafından inşaa edilir, ama bizden kimse binemez!

Öte yandan bir de şöyle bir durum var: İnsanlığı kurtaracak gemiler nerede inşaa ediliyor? Çin’de. Neden? Filme göre en son sular altında kalacak yer falan filan ama en önemlisi Çin’de işçiliğin ve maliyetlerin ucuz olması olabilir mi? Bimilyoncudan insanlığı kurtaracak gemi :)

Comments are closed.