22 Mart 2008

-->

Dell de telefon yapacak
Geçtiğimiz günlerde yayınlanan bir habere göre Dell, Windows Mobile platformu üzerinde çalışan akıllı telefon üretme hazırlığı yapıyor. Bu amaçla Foxconn Group ile işbirliğine giden Dell rekabet içinde bulunduğu Apple, HP ve Toshiba’nın gerek akıllı telefon gerekse de PDA gibi ürünlerine alternatif bir ürün çıkarması bekleniyor.

Çekirdek Enflasyonu
Geçtiğimiz Aralık ayında köşemizde duyurduğumuz dört çekirdekli AMD Phenom işlemcisine rakibi Intel’den yanıt çok da geçikmedi. 2008’in ikinci yarısında çıkacak olan 1,9 milyar transistörden oluşan altı çekirdekli işlemcisi Dunnington ile Intel işlemci sayısı yarışında bir adım öne çıkmayı planlıyor. 2008’in son aylarında ise sekiz çekirdekli Nehalem serisi ile de bizim makinalar iyice antika sınıfına ayrılacak gibi…

En incesi en iyisi
5 megapiksel kameralı telefonlar ardı sıra çıkarken Samsung cep telefonlarına yönelik 8 megapiksel kamera modülünü hazırladı bile. Üstelik bu modül 8.5mm ile dünyanın en ince cep telefonu kamera modülü. Yeni ürün, inceliği ve yüksek megapiksel değerlerinin yanı sıra yüz tanıma (face detection), titreşim önleme (anti-shake) ve 1cm makro özelliklerini de içeriyor. Ürünün yakın zamanda telefonlarımızda yer alması bekleniyor.

Linux avantajı
Ülkemizde sık rastlanmasa da yurtdışında Microsoft ürünleri kurulu olarak satılan ve kullanıcı isteği dışında bu ürünlerin zorla satışından rahatsız olan tüketiciler çoğunlukta. Bu rahatsızlıktan oluşan tepkiyi kara çevirmeyi hedefleyen Dell, geçtiğimiz sene yaygın bir Linux dağıtımı olan Ubuntu yüklü bilgisayarları piyasaya sürmüştü. Böylece kullanıcılar hem Windows XP ve Vista ürünlerine 100 doların üzerindeki lisans ücreti ödeme yükünden kurtulmuş hem de rahata ermişlerdi. HP firması da bu kervana katılmakta gecikmedi. Alman Novell firmasıyla anlaşan şirket yakın bir zamanda Suse Linux Enterprise Desktop işletim sistemi kurulu masaüstü ve laptoplarını satışa sunmanın planlarını yapıyor.

Comments are closed.