23 Şubat 2008

-->

Türkiye’den TV’li telefon

Küresel pazara Türkiye’den bir marka kazandıran Duality A.Ş. 2008 Mayıs ayına kadar beş yeni cep telefonu modeli piyasaya sunmayı hedefliyor. Bu ürünler arasında en ilgi çekeni ise analog televizyon özellikli cep telefonu. Cep telefonu üzerine yerleşik ince bir anten sayesinde, şifresiz tüm kanalların ücretsiz olarak izlenmesi mümkün olacak. Bu özelliğe ek olarak aynı anda iki hat kullanılabilen telefon, bluetooth, yükseltilebilir hafıza, 2.0 megapiksel kamera, MP3 çalar gibi standart özelliklere de sahip olacak. Yeni modelin 600 YTL düzeyinde bir fiyatla satılması bekleniyor.

70 Ekran gözlük
Uzun süren yolculuklar, işe ve okula giderken serviste geçen zaman ya da boş zamanlarında eğlence arayanlar düşünülerek geliştirilen Myvu Video Gözlük artık sadece iPod’larla değil; diğer tüm cihazlarla da uyumlu hale getirildi. Myvu Universal ile artık mp3 çalar, DVD oynatıcı ve cep telefonu gibi tüm cihazlardaki videolar da 70 ekran televizyon boyutunda izlenebiliyor. 21. yüzyılın ‘walkman’i olarak gösterilen Myvu, D&R, Apple Store, Hepsiburada.com gibi mağazalarda yaklaşık 199 Euro + KDV fiyatla satılıyor.

Balonlarla İnternet
Google balonları kullanarak kablosuz ağ kurmanın yollarını arıyor. Balona vericiler yerleştirilecek ve bu balon atmosferin üst katmanına yerleştirilecek, bu sayede binlerce kilometrekare alan kapsam altına alınabilecek. Bu çözüm baz istasyonu kuleleri yerleştirmeyi de gereksiz kılacak. Kablosuz balon şirketi Space Data’yı satın almak için girişimlere başlayan şirket, mobil endüstrisine olan ilgisini daha da arttıracağa benziyor.

Comments are closed.