25 Mart 2007

-->

Ebedi Mısır
Mısır hükümeti ve IBM’in 2,5 milyon dolarlık bir bütçe ile ortaklaşa başlattıkları Ebedi Mısır (Eternal Egypt) projesi kapsamında, Antik Mısır ile ilgili tüm bilgiler, 360 derece açılı görüntüler, tarihi eserlerin bulunduğu bölgelerin panaromik görünüşleri, 5000 yıllık Mısır tarihinin yeniden canlandırılmış görüntüleri, web kameralardan gerçek zamanlı görüntüler, yüksek çözünürlüklü binlerce resim, üç boyutlu taramalar gibi pek çok bilgi, belge internet ortamına aktarıldı. Sanal Müzede, bir çok eserin ve yapının ilk anda nasıl göründüklerini, Firavun Tutankhamun’un mezarının ilk açıldığı andaki halini görmek, ayrıntılı bilgi edinmek mümkün.

www.eternalegypt.org

360 derece güvenlik

Symantec firması,içinde sistem araçları, antivirüs yazılımı ve sistem güvenlik araçlarının tümünü bulunduran komple bir sistem yönetimi paketi olan Norton 360’ı geçtiğimiz günlerde tanıttı.

Norton 360 yazılımının bünyesinde, oldukça geliştirilmiş bir güvenlik duvarı, bilgisayar saldırısı engelleyicisi, gizlilik ve özel bilgiler koruyucu/çalınma önleyicisi, dosya silinmesi koruyucusu, antivirüs yazılımı, sistem hataları tarayıcısı ve düzelticisi gibi güvenli ve hızlı bilgisayar kullanımı için gerek duyulabilecek hemen hemen tüm araçlar kullanıma hazır durumda sunulmakta. Firmanın pazarladığı önceki sürüm uygulamalarına göre Internet sitesi şifrelemeleri sabit disk uygulamaları, dahili ve canlı destek imkanı gibi artıları var.
http://www.symantec.com/

Yazıcı devrimi

Yeni ZINK – Zero Ink (Sıfır Mürekkep) teknolojisiyle kartuş doldurmak derdi bitiyor. Özel boyalı kristallerin emdirildiği özel ZINK kağıtlarına dışarıdan etki ederek istenilen renge dönüştürme temeline dayanan teknoloji sayesinde yazıcıların boyutlarını büyüten kartuşlar, şeritler, kartuş mekanizması ve yatağı gibi ihtiyaçlar ortadan kalkıyor. Böylece hem yazıcıların boyutları küçülecek hem de yer çekiminden etkilenmeyen yazıcılar artık mümkün olabilecek. Basım sırasında ve sonrasında da hiçbir çöp ve buhar ortaya çıkmaması da teknolojinin çevre dostu olduğunu gösteriyor. İşlemin mantığını anlatan kısa bir görüntülü açıklamaya da bu adresten erişebilirsiniz: http://www.zink.com/assets/how_it_works/

One response to “25 Mart 2007”

  1. zeliha says:

    ben misir’i çok ama çok görmek itiyorum televizyonda ve bilgisayarda goruyorum ama ben canli canli görmek istiyorum insallah bir gün görebilirim.