25 Kasım 2007

-->

Tüm kitaplar cebimizde

Online alışveriş devi Amazon, yaklaşık 3 yıllık bir çalışmanın ardından kablosuz internet erişimine sahip elektronik kitap okuyucusunu tamamlayarak geçtiğimiz günlerde tanıttı. ”Amazon Kindle” adı verilen cihaz, elektronik formattaki kitap, gazete, dergi ve blog sayfalarını, bir bilgisayara gerek duymadan indirip, kullanıcısının okumasını sağlayabilecek.

Her türlü açıdan rahatça okunulabilecek şekilde dizayn edilen Kindle, abonesi olduğunuz gazeteleri her sabah otomatik olarak indirebiliyor. Ayrıca dilediğiniz kitabı canınızın istediği herhangi bir anda bir dakika içersinde satın alarak okumaya başlayabiliyorsunuz.

6 inçlik bir ekrana sahip, 600×800 piksel çözünürlükte ve 292 gram ağırlığında ürün, Amerika’da 29 Kasım itibariyle 400 dolar fiyat etiketiyle satışa sunulacak.

MSN’den yayılan tehlike

Sayısı 500 iken, bir kaç saat içinde binlerce bilgisayara bulaşan yeni virüs, eskilerinden farklı olarak yeni kurbanlar arıyor. Truva atı olarak adlandırılan ve kullanıcı bilgisayarlarına girdikten sonra kullanıcının kontrolü dışında kod, resim, link dağıtarak hızla yayılan kötü kodların son örneği MSN Messenger programı üzerinden yayılıyor. İnternet güvenlik şirketi Aladdin’in içerik güvenliğinden sorumlu bölümü eSafe yaptığı anlık bir denetlemede bir yerden yönetilen beşyüz truva atının, üç saatten az bir zaman sonra hızla bulaşarak, binlerle ifade edilen sayılarda PC ve sistemi etkilediğini tespit etti.Bu yeni truva atı çok amaçlı isveç çakıları gibi çoklu süreçleri başlatabiliyorlar. Bunların arasında blgisayarınızda bulunan şifrelerin çalınması ya da istenmeyen spam gönderimleri yapılması da yer alıyor. Bunun için uzmanlar, tanıdıklarınızdan da olsa dosya formatında gelen hiçbir gönderi ve linkin açılmaması yönünde uyarıyor.

En pahalısı Türkiye’de


1998 yılında kurulan Dünyanın ilk ve tek el yapımı cep telefon üreticisi Vertu her yıl daha fazla ürün sattığı Türkiye’ye kendi mağazasını açmaya hazırlanıyor. Şirketin el yapımı telefonları kendi dükkanlarında ve dünya çapında 400’ü aşkın saat, mücevher mağazalarında yaklaşık 4 bin ile 35 bin Euro arasında değişen fiyatlarla satılıyor. Türkiye’de ürün satışlarının bir yıl içinde 2,5 kat arttığına dikkat çeken Vertu Satış Direktörü Ralf Kern, ilk mağazalarını W Otel’de açacaklarını söyledi. Kern, 2009’a kadar Türkiye’deki mağaza sayısını 4’e çıkarmayı hedeflediklerini söyledi.

Comments are closed.