26 Nisan 2008

-->

En hızlı disk
Dünyanın önde gelen üreticilerinden Western Digital, dünyanın en hızlı sata sabit sürücüsü WD VELOCIRAPTOR’u
geçtiğimiz günlerde piyasaya sürdü.. Hız tutkunlarının ve kurumsal müşterilerin yüksek performanslı yeni favorisi olması düşünülen yeni ürün, 10.000 RPM, SATA 3 Gb/s arabirim ve 16 MB önbellek ile şaşırtıcı bir performans sunuyor. Ayrıca sürücüyü ekstra soğuk tutan, dahili bir soğutucuya sahip 3,5 inçlik bir IcePack montaj gövdesi ve titreşime dayanıklı yapısı ürünün daha güvenilir bir sabit disk olduğunun göstergeleri. Önümüzdeki günlerde ülkemizde de satışa sunulacak olan 300 gigabayt kapasiteli WD VELOCIRAPTOR yaklaşık 329 dolar fiyatla raflarda yerini alacak.

Yeni
geldi
Linux tabanlı işletim sistemlerinden Ubuntu’nun son sürümü 8.04 LTS’nin duyurusu yapıldı. Yaklaşık bir aydır Beta sürümüyle test edilen sistem, beraberinde Gnome 2.22 masaüstü, Firefox 3 (Beta 5), PulseAudio müzik sunucusu, Transmission BitTorrent, Brasero CD yazma programı ve aynı disk bölümüne birden fazla işletim sistemi kurulmasına olanak sağlayan Wubi desteği gibi dikkat çekici uygulamalar içeriyor.

Bütün dosyalarımız internette
Microsoft, Live Mesh adını verdiği yeni hizmetiyle artık birden fazla elektronik cihaz üzerinden internet üzerindeki kişisel ağımıza erişebileceğiz.Web tabanlı bir işletim sistemi gibi düşünebileceğiniz sistem sayesinde kullanıcılar evdeki masaüstü bilgisayar, dizüstü, işteki bilgisayarı, avuç içi cihazlar ve hatta oyun konsolları gibi farklı cihazlarını internet üzerinden tek bir ağa bağlayabilecek. Bu ağ sadece kişiye özel olacak ve tüm dosyalarınız ağ üzerindeki bir klasörde tutulacak. Dilediğiniz yer ve dilediğiniz cihaz üzerinden internet ile bu dosyalarınıza erişebileceksiniz. Verileriniz tüm cihazlarınız için senkronize olacak şekilde tutulacak.

Comments are closed.