28 Ekim 2007

-->

Gazetecilere Mobil Özgürlük

Finlandiyalı mobil iletişim devi Nokia, dünyanın önde gelen haber kaynaklarından Reuters ile işbirliği yaparak, gazetecilerin haberleri, fotoğrafları, ses ve video kayıtlarını dizüstü bilgisayarlar yerine avuçiçi cihazlarla aktarmasını sağlayacak “Mobil Gazetecilik” uygulamasını geliştirdi. Sistemmevcut smartphone’larda da bulunan multimedya özelliklerini kullanıyor ve bunları bir araya getirerek, gazetecilerin kullanımına uygun niteliklerle donatılmış bir kit yaratıyor. Yepyeni bir kullanıcı arayüzüyle erişilen bu kit, multimedya özellikleri, metin düzenleme araçları ve canlı video aktarımı imkanı sunuyor. Yaz aylarında başlayan deneme sürecinde, dünyanın farklı noktalarındaki bazı Reuters muhabirleri her gün bu mobil gazetecilik uygulamasını kullanarak haber geçti ve başarılı sonuçlar alındı.

Öğrenci indirimi

Microsoft Türkiye, Office 2007’nin fiyatını ev kullanıcıları ve öğrenciler için düşürdü. Yazılımı evde kullananlar ve öğrenciler, Office 2007 yazılımını 99 Dolar karşılığında sahip olabilecekler. Şirkete göre bu yılın başında piyasaya sürülen Office 2007, daha iyi kullanıcı arayüzü, bilgi ve verileri daha küçük dosyalarda saklama olanağı ve farklı formatlara çevrilebilme özelliği gibi yeni özellikler getiriyor. Ancak biz bu ürünü satın almak yerine ücretsiz ve özgür bir açık kaynak projesi olan Open Office yazılımını öneriyoruz.

TV’den daha iyi

Televizyonunuzdan daha iyi bir ekran taşıyan cep telefonuyla karşılaştınız mı hiç? Japon elektronik devi Sharp, geçtiğimiz günlerde işte böyle bir modeli, SH-920’yi kullanıcıların beğenisine sundu. Telefonun ekranı gerçeğe yakın bir görüntü deneyimi vaad ediyor. 3.2 inç ekrana sahip bu cep telefonu, 480×854 piksel çözünürlüğünde kusursuz bir görüntü sunuyor. 26 milyon tanımlayabilme ve Bluetooth 2.0/A2DP desteğine sahip olan SH-920’nin 3.2 MP çözünürlüğünde bir de kamerası var. SD-MMC kartlarıyla hafızası yükseltilebilen bu model yakında sadece Japonya’da satışa çıkacak, Avrupa ve ülkemize gelmesi için bir süre daha beklememiz gerekecek.

Comments are closed.