29 Aralık 2007

-->

Her yerde kopyala
Verilerin terabaytları aştığı günümüzde vazgeçilmez veri depolama mediaları DVD ve CD’leri kopyalamak için artık bilgisayara ihtiyaç kalmadı. Geçtiğimiz günlerde piyasaya sürülen EZ Dupe CD/DVD Kopyalayıcı, 8X hızında DVD kopyalama, 16x hızında CD kopyalama özelliğine sahip. Ancak 450 dolarlık fiyatı cep yakacak nitelikte…

Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor
SON 25 yılda bilişim sektöründe genel olarak “tüketici” konumunda kalan ülkemizde bir süre önce başlayan işlemci tasarım yarışması, CPUTurkey için başvuru süresi 15 Ocak’ta doluyor. İşlemci üreticisi AMD’nin ana sponsprluğu ve TÜBİTAK, TÜBİDER, TBD gibi önde gelen bilişim kurumlarının desteğiyle düzenlenen yarışmada yenilikçilik ve teknik eğitimin Türkiye’deki gelişimine destek olmak ,gençlerde yaratıcılığı teşvik etmek ve kendilerini göstermeleri için fırsat sağlamak amaçlanıyor. Üç ayrı kategoride yapılacak yarışmada kategori birincilerine onbiner YTL ödülün yanı sıra fabrika gezisi ve donanım hibesi gibi çeşitli ödüller de var.

ezdi, geçti

Yahoo Mail, istatistiklerine göre geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi 2007 yılında da en çok kullanılan e-posta hizmeti oldu.e-posta hizmetlerindeki üstünlüğünü açık ara farkla korumayı başardı. Aylık ortalama 230 milyon tekil kullanıcı tarafından ziyaret edilen Yahoo Mail’i, yaklaşık 76 milyon kullanıcıyı aşan GMail, yaklaşık 47 milyon kullanıcı ile Microsoft Live Mail izledi. Gmail şu anki büyüme hızıyla devam eder ve Yahoo aynı kullanıcı sayısında seyrederse 2010 yılında rakibini geride bırakabilecek. Genel kullanıcı istatistiklerindeyse Yahoo, burun farkıyla Google’ın önünde yer alarak dünyanın en çok ziyaret edilen sitesi olma özelliğini koruyor.

Comments are closed.