Vay Arkadaş

Dikkat! Bolca "Spoiler" içerebilir!
-->

vay arkadaş ya ne film yapmışlar :D

O derece olmasa güzel film olmuş, en azından sevdikleri insanlar için başlarını derde sokan üç kafadarın hikayesi konulu gavur filmlerine alternatif olabilecek bir film.

Manik karakterini (Manik-depresif  – manik depreşik de olabilir :) – bir kişilik) şu sıralar TRT1’deki Leyla il Mecnun adlı biraz romantik, biraz fantastik biraz da komik dizinin Mecnun’u Ali Atay canlandırıyor. Geniş Aile’nin “Koyu Bilal”i Fırat Tanış ise içe kapanık ve aşırı “tik”li bir insan olan “tik” karakterini başarıyla oynamış.

Nefes filminde idealist bir yüzbaşıyı, “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisinde ise kardeşi için hayatından, aşkından vazgeçen “Soner” karakterini canlandıran Mete Horozoğlu ise bu sefer bambaşka bir rolle karşımıza çıkıyor: En hızlısından bir çapkın!

Tabii baba rolündeki daha doğrusu uğrunda ölünecek adam rolündeki Rasim Öztekin’i, şehvetli rollerin başarılı oyuncusu Demet Evgar’ı da unutmamak gerekir.

Son olarak da “Allah’ım şu adamı bu rolden artık kurtar” dediğim mafya babası Mustafa Üstündağ’ı es geçmeyelim. Kurtlar Vadisi ile yıldızı parlayan Üstündağ, “Lanet olsun içimdeki insan sevgisi” ve “Abimm” filmlerinde de yine karanlık, mafyatik, yasadışı insan rolünü başarıyla oynuyor. Sanırım üzerine yapışan “örgüt lideri” sıfatından sıkılmış olacakki filmin bi yerinde “kurtulamadım bu örgütten de” diyerek bir gönderme yapıyor.

Özetlemek gerekirse biraz macera, baya komedi istiyorsanız, yukarıda da anlattığım gibi üç arıza tipin içine düştükleri kötü vaziyetten kurtulma çabaları ve çaba esnasında edindikleri dostluklar konulu gavur muadillerinde birine vakit ayıracaksanız, onların yerine bu filmi tercih edin derim. Yaşasın Türk Sineması :)

 

One response to “Vay Arkadaş”

  1. sinem sönmez says:

    Marhabalar;

    “Vay Arkadaş” isimli filmin basın danışmanı, tanıtımı vb. konularda kurumunuzun film sitesinde ismi yer almaktaır.

    Filmin hastane sahnesinde hemşire karekterinin bilmiyorum hangi çagdan kalma ve hangi algıyla çizilen, giyinme şekli ( demek kendisini tedavi eden, acil bir durumda ve hastane ortamında süreli olarak müdahale eden, tedavisinin devamlılığını sağlayan, 24 saat nöbet tutan insan sağlığıyla ilgilenen sağlık personeli böyle bir misyon yüklenmiş durumda), hasta yakınlarıyla kurduğu lakayıt ilişki ve davranış modeli,ancak ve ancak senaristin ve kurgunun sığ hayal gücü, açıkcası ucuz mizah anlayışıyla birleşmektedir. Ben profesyonelleşme yolunda adımlar atan mesleğim ve meslektaşlarım adına filminizi ve popüler kültürde pekiştirdiğiniz bu algı için sizi ve danışmanlık yaptığınız filmi ayakta alkışlıyorum.
    sinem sönmez